Vrolijk, snel en kleurrijk: 6 x de leukste spellen voor kinderen

Leuk hoor, al die ingewikkelde bordspellen vol strategieën, intriges en moeilijke wendingen, maar als je een potje met je kids wilt spelen misschien wat minder geschikt. Wie bang is om meteen Pim Pam Pet weer uit de kast te moeten trekken om een spel mijn z’n kinderen te spelen heeft het mis: er zijn superveel leuke spellen voor kinderen op de markt! Ga je voor een snel dobbelspel, een moderne editie van een klassieker of een vrolijk spel vol raadsels? Je vindt de nieuwste en leukste spellen voor kinderen hier!

Dino
6+
2+
10 min.

50 Dinosterke Raadsels

Zelf heb ik geen kinderen maar wel een man, en zelfs op zijn dertigste kun je hem met weinig dingen blijer maken dan met dino-spullen, dino-weetjes of dino-films. Vroeger wist hij al alle namen van alle dino’s uit zijn hoofd, en nu wordt hij nog steeds blij als een klein kind van alles wat met de enorme uitgestorven dieren te maken heeft.

Ik kan me daardoor helemaal voorstellen hoe blij kinderen van een jaar of zes, zeven worden van dit spel. 50 Dinosterke Raadsels zit namelijk boordevol – je raadt het al- raadsels over dinosauriërs. En niet alleen raadsels, ook zoekplaatjes, doolhoven, dino-quizvragen en nog veel meer komen langs.

Je dompelt je dus helemaal onder in de wereld van de dino’s!

5+
24
10 min.

Keer op Keer Kids

Al megapopulair onder volwassenen, nu ook verkrijgbaar in een meer kindvriendelijke variant: Keer op Keer. En hoe maak je een spel op een eenvoudige manier kindvriendelijk? Juist, door er een stel schattige dierenplaatjes tegenaan te gooien. In deze dier- en kleurrijke variant van het populaire dobbelspel ga je aan de slag met dobbelstenen kiezen, dierenverblijven aankruisen en kolommen vullen om punten te verdienen.

Het verhaal van het spel is als volgt: er zijn zoveel bezoekers in de dierentuin dat de spelers de verzorgers moeten helpen met het voederen van de dieren. De spelers hebben als opdracht gekregen te helpen met het voederen door met hun dobbelstenen de juiste kleuren te dobbelen om daarmee de dierenverblijven op hun speelvel zo snel mogelijk aan te kruisen en zo punten te scoren. Wie het betreffende dierenverblijf als eerste vol heeft, scoort de meeste punten.

Keer op Keer is lekker snel, vrolijk en overzichtelijk. Handig: een potje Keer op Keer duurt ongeveer tien minuten, dus is uiterst geschikt voor kinderen met weinig geduld of een korte aandachtsspanne.

8+
24
30 min.

Click! The Great Wall

Eentje voor de wat oudere kinderen: Click! The Great Wall. In dit spel dat draait op toffe foto’s maken, sta je bovenop de Chinese Muur. Je wilt natuurlijk de beste foto’s maken om thuis te kunnen laten zien. Om dit doel te bereiken wissel, schuif en doorzoek de Grote Muur om de beste composities voor je foto’s te vinden. Maar je moet er wel voor zorgen dat je snel genoeg bent, anders nemen je tegenstanders misschien al eerder een kiekje!

Click! The Great Wall is een vrolijk kaartspel waarbij je goed moet puzzelen. Zowel de doos als de kaarten hebben mooie illustraties en zijn ook nog eens milieubewust geproduceerd. Het spel is leuk met meerdere spelers, maar ook met zo’n tweetjes al heel spannend en gevarieerd.

Je hoeft dus niet met het hele gezin samen te komen, maar kunt ook een potje Click! The Great Wall één op één spelen.