Op naar de zon: 6 x de leukste spellen voor op vakantie

Misschien zit je op dit moment met het hele gezin op een camping in Frankrijk, met al je vrienden in een huis met zwembad aan de Spaanse kust of gewoon thuis in het zonnetje in de achtertuin. Hoe je de zomer ook doorbrengt, één ding is zeker: het is vakantietijd! En bij vakantietijd, horen vakantiespellen. Er is immers geen betere periode in het jaar om tijd uit te trekken een leuk spel te spelen. De zes beste spellen om deze vakantie mee door te brengen zetten we hier voor je op een rijtje.

8+
24
15 min.

Zinga

Denk jij bij het lezen van deze speltitel ook meteen aan Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory? Mooi, zijn wij niet de enige. Zinga is echter geen catchphrase van een vrij irritant seriepersonage, maar een nieuw roll and write spel dat zich perfect mee laat nemen in de vakantietas. Het is vrolijk, het is kleurrijk, het is snel, dus wat wil je nog meer op de camping?

Rol met de dobbelstenen, zoek zo snel mogelijk naar de juiste combinatie van kleur en getal en sla op de bel. Als je geen fouten hebt gemaakt, mag je de combinatie op je scorevel afstrepen. Zodra je een kolom of rij van 5 combinaties hebt afgestreept, roep je ‘ZINGA!’ en win je het spel.

Om te winnen moet je snel zijn, maar kijk uit voor fouten! Een combinatie noemen die niet bestaat, te lang wachten met iets noemen of jezelf herstellen na een verspreking wordt al gezien als een fout. Zinga is heel simpel, maar laat ook genoeg ruimte over voor tactiek en blijft daardoor leuk om te spelen.

8+
24
30 min.

Click! The great wall

Van wat voor spel krijg je nou meer zin in vakantie, dan van een spel dat gaat over vakantie? En daar is Click! The Great Wall dus perfect voor. We schreven er al eens eerder over: Click! The Great Wall is hartstikke leuk om met het hele gezin te spelen. Ook op vakantie!

In dit spel dat draait op toffe foto’s maken, sta je bovenop de Chinese Muur. Je wilt natuurlijk de beste foto’s maken om thuis te kunnen laten zien. Om dit doel te bereiken wissel, schuif en doorzoek de Grote Muur om de beste composities voor je foto’s te vinden. Maar je moet er wel voor zorgen dat je snel genoeg bent, anders nemen je tegenstanders misschien al eerder een kiekje!

Click! The Great Wall is een vrolijk kaartspel waarbij je goed moet puzzelen. Zowel de doos als de kaarten hebben mooie illustraties en zijn ook nog eens eco-vriendelijk geproduceerd.

14+
18
25 min.

Long Shot: The Dice Game

Een spel dat in no time van de grond komt op Kickstarter, dat betekent meestal veel goeds. Long Shot: The Dice Game is er weer zo eentje, en als we naar de vormgeving en inhoud van de doos kijken, begrijpen we meteen waarom zoveel mensen hier enthousiast over zijn. Die vormgeving, die illustraties, dat onderwerp: het is allemaal origineel en je krijgt er meteen zin in.

In Long Shot: The Dice Game, sta je op de paardenrenbaan in de jaren dertig om je geluk te beproeven. Tijdens het spel koop je paarden, plaats je weddenschappen en beïnvloed je de race, allemaal met het doel om zoveel mogelijk geld te verdienen. Speel je op veilig, of riskeer alles?

Long Shot: The Dice Game is een origineel en vrolijk roll and write spel dat iedere ronde weer spannend is. Kun je nu al geen genoeg krijgen van Long Shot: Dice Game, dan is er goed nieuws: een uitbreidingsset met nieuwe kaarten een meer paarden is al aangekondigd!