6 x de leukste spellen om met z’n tweeën te spelen

Om een tof bordspel te spelen hoef je allang niet meer je hele familie of al je vrienden op te trommelen. Er zijn er namelijk ook genoeg op de markt die weliswaar ook met meerdere spelers gespeeld kunnen worden, maar ook héél leuk en spannend zijn met twee spelers. En daar komen er steeds meer bij. De leukste spellen voor twee personen (of meer) van dit moment zetten we voor je op een rijtje.

13+
15
60120 min

Dead Men Tell No Tales: The Kraken Expansion

Door met de volgende uitbreiding, en wel een rond een van mijn persoonlijke favoriete mythische wezens: de Kraken. Voor wie ‘m niet kent, de Kraken is een Scandinavisch fabeldier van enorme afmetingen, dat in de zee leeft en vooral op een enorme octopus lijkt. Als dat geen materiaal voor een goed bordspel oplevert, weet ik het ook niet meer.

Dat dachten de mensen bij Renegade blijkbaar ook, want na Dead Men Tell No Tales, is er nu de Kraken uitbreiding. Met deze nieuwe dreiging in zee is het niet meer alleen je taak om de schat te veroveren en je piraten van het schip halen, maar ook om de Kraken doden. Als de Kraken het schip vernietigt of onder water trekt, verlies je het spel. Een toffe toevoeging aan het origineel dus!

Wel goed om te weten: dit is geen spel op zichzelf, je hebt het basisspel Dead Men Tell No Tales nodig om The Kraken te kunnen spelen. Het toffe aan Dead Men Tell No Tales: The Kraken Expansion is dat je iedere keer een ander bord bouwt, waardoor geen enkel spelletje hetzelfde is. Dat houdt het spel zelfs met twee spelers superspannend en origineel!

8+
25
3045 min

FYFE

Het ziet er allemaal zo lekker tropisch en relaxt uit, de cover van FYFE. Blauwe luchten, dezelfde kleur zee, strand en palmbomen – maar wat vind je als je in het zand graaft? In FYFE ga je op zoek naar verborgen schatten, die je op de juiste manier op je tegel moet leggen. De juiste combinaties leveren de beste score op!

Wie gek is op vrolijke tegel leg spellen, heeft met FYFE een goede toevoeging aan zijn collectie gevonden. Je kunt ‘m spelen met maximaal vijf personen, maar ook met twee spelers is dit een spel waarbij ieder potje de uitkomst niet vastligt. In het Engels is ‘ie er al, in Nederland moeten we er nog eventjes op wachten. Maar ook voor ons staat ‘ie op de planning!

12+
16
15 min.

For Science!

Dacht je dat we eindelijk de pandemie achter ons konden laten, verschijnt er een bordspel over. Gelukkig is For Science! een heel stuk leuker (en sneller) dan waar we ons de afgelopen twee jaar in bevonden hebben. In dit spel neem je de gedaante aan van een excentrieke groep onderzoekers en laboratoriummedewerkers die alles op alles zetten, voor de wetenschap!

Samen ga je op zoek naar het geneesmiddel voor een ziekte die de wereld overneemt en dat geneesmiddel bouw je samen met je medespeler! Letterlijk, want met blokken gaan jullie in de weer om je oplossing vorm te geven, en dat maakt For Science! een originele mix van een bordspel en de blokkendoos waar je vroeger als kind mee speelde.