Dit zijn de 6 leukste spellen voor twee personen van nu!

Love is in the air, want het is Valentijnsdag! Nou kan je je geliefde verrassen met een teddybeer of een doos bonbons in de vorm van een hartje, maar je kunt de meest romantische dag van het jaar ook op een veel leukere manier vieren… Met een spelletje voor twee personen! Er zijn er namelijk heel wat leuke spellen op de markt die speciaal voor twee spelers gemaakt zijn. En daar komen er steeds meer bij! Enne, ook op de andere dagen van het jaar is het natuurlijk hartstikke leuk om met z’n tweetjes een spelletje te doen. De leukste spellen voor twee personen (of meer) van dit moment zetten we voor je op een rijtje.

12+
2
20 min.

Sky Team

Extra leuk: niet tegen elkaar, maar mét elkaar een spel spelen! In het coöperatieve spel Sky Team spelen jullie een team piloten dat hun passagiersvliegtuig op vliegvelden over de hele wereld moet laten landen. Maar dat is absoluut niet zo eenvoudig als je denkt!

In dit spel voor twee personen proberen jullie als piloot en copiloot in zeven ronden jullie vliegtuig veilig te laten landen. Eerst kiezen jullie een vliegveld en een scenario. Elke ronde mogen jullie kort overleggen voordat jullie met de dobbelstenen gooien. Vanaf dat moment is er geen communicatie meer toegestaan en mogen jullie elkaars dobbelstenen ook niet zien. Om beurten leggen jullie een dobbelsteen op bijvoorbeeld de motoren, vliegtuigkleppen, het landingsgestel of de as. Elke gelegde dobbelsteen heeft zijn eigen voorwaarden en gevolgen.

Bereiken jullie na zeven ronden met de juiste snelheid en in horizontale positie het vliegveld, dan winnen jullie samen het spel. Maar wees niet al te opgelucht: de volgende zware uitdaging wacht dan alweer!

 

10+
2
15 min.

PULP

Het blijkt maar weer dat er rond ieder thema een spel verzonnen kan worden. PULP draait namelijk helemaal om het maken van, jawel, smoothies! In PULP strijd je tegen elkaar om de beste smoothies te maken. Weet jij als eerste dertien of meer punten te scoren? Dan verpletter jij je tegenstander tot pulp en win je het spel.

Elke ronde van PULP speel je om-en-om ingrediëntkaarten. Met deze ingrediënten probeer je de lekkerste smaakcombinaties te creëren. Ananas, appels, bananen… Alle fruitsoorten geven je verschillende punten en bonussen. Heb jij aan het eind van de ronde de meeste punten gescoord, dan krijg win je de ronde kaart en de daarbij behorende punten.

Ook leuk: PULP is een twee-speler spel, maar kan ook gespeeld worden met drie of vier spelers als je twee exemplaren van het spel hebt. Speel je met vier spelers dan wordt PULP een teamspel. Zo kun je er dus ook een leuke avond met vrienden van maken!

 

Patterns Mandala
10+
2
15 min.

Patterns: A Mandala Game

Zijn de spellen Mandala en Great Plains een hit bij jou thuis? Dan is Patterns de volgende om aan te schaffen. Patterns – A Mandala Game is een nieuw area control-spel van Trevor Benjamin en Brett J. Gilbert, de makers van eerder genoemde, superpopulaire spellen. In Patterns wissel je om de beurt tegels uit de grote mandala op tafel. Elke speler probeert aaneengesloten gekleurde gebieden te markeren. En dat allemaal op een supermooie, speciaal ontworpen mandala-theedoek!

Patterns neemt je mee in de wereld van mandala’s. Om de beurt trek je tegels uit de grote mandala-theedoek. Elke speler probeert aaneengesloten gekleurde gebieden als territorium te markeren. Je tegenstander zal proberen jullie paden te kruisen en jullie zullen allebei verstandig moeten kiezen waar je je scoremarkeringen neerzet. En natuurlijk: degene die kalm genoeg blijft om de meeste punten te scoren, wint het spel! En dat is helemaal prima, want Patterns is niet alleen in minder dan 5 minuten uitgelegd, het is ook snel weer opnieuw opgezet zodat de revanche kan beginnen!